World Urban

World Urban

Over de hele wereld worden stoere, spannende en ritmische dansen uitgevoerd. De werelddans is constant in beweging. Vaak als onderdeel van coming of age rituelen en soms als opmaat voor een feest of een plechtigheid. Er is eigenlijk altijd een reden om samen te dansen.

Zo wordt de Nieuw Zeelandse Hakka niet alleen door het Rugby Team gedanst maar er zijn bijvoorbeeld ook Hakka’s voor de jacht, of voor feesten.
De Bollywood dansen komen voort uit de Indiase filmindustrie. Gebaseerd op traditionele Indiase dansen maar vermengd met westerse popdans waardoor swingende, zeer dynamische dansen ontstaan.
De hiphop begon in de jaren ’70 in Detroit en de achterbuurten van New York als middel voor jongeren om elkaar de maat te nemen met beweging in plaats van met een wapen.

Zo hebben alle dansen een achtergrond en een reden om ook nu nog gedanst te worden. We hebben een reeks dansen gemaakt geïnspireerd op internationale klassiekers van over de hele wereld. Ze zijn stoer en dynamisch in een mix van oorspronkelijk vermengd met westerse invloeden waardoor ze voor jongeren een geweldige uitdaging vormen om zich een dag op stuk te bijten. Zo hebben we een dans die geïnspireerd is op Afrikaanse Ghetto dances. Een Latin House of een op Capoeira geïnspireerde dans uit Zuid Amerika en ten slotte een flamenco uit Europa. De presentatie aan het eind van dag is in de vorm van een battle.

Dit project bestellen?

Overleg met onze projectcoördinator Mirjam Visser om de mogelijkheden door te spreken: mobiel 06 14733902 of e-mailvorig dansprojectvolgend dansproject

project informatie

  • U ontvangt van ons een informatiemap via e-mail.
  • De projectleider neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen rond 09.00 uur voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal of zeer ruime aula.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Onze projecten komen soms in aanmerking voor een subsidie. Informeer bij het plaatselijke centrum voor de kunsten of de cultuurambtenaar van de gemeente.