dansprojecten voor het voortgezet onderwijs

Dans en beweging voor jongeren hebben geen pleidooi meer nodig. De tijdgeest is veranderd. De dance shows op televisie hebben daar actief aan bijgedragen en daar zijn we blij mee. Het aureool van ‘dans is voor meisjes en watjes’ is doorbroken waardoor er op onze projectdagen meer ruimte is voor de inhoud: dans, muziek en verbeelding. 

waarom dans voor jongeren

Omdat jongeren van samen dansen actief en alert worden. Door de creatieve opdrachten leren ze muziek en beweging te gebruiken als middel om iets uit te drukken. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun lijf: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan.

En samen, non verbaal, één dansende groep worden is een bijzondere ervaring, goed voor de sociale harmonie in de klas en op school. En in het proces ervaren ze hoe dans ontstaat, waar dans vandaan komt en welke betekenis dans en muziek in verschillende culturen hebben.


Op zoek naar een dansproject voor uw school?
Neem direct contact met ons op!

Overleg met Mirjam Visser over de mogelijkheden,
mobiel 06 14733902 / e-mail

of met Ireen Kurvers, mobiel 06 41555182 / e-mail


"Complimenten!, speciaal, geweldig, onverwacht, confronterend, ontroerend, indrukwekkend, spetterend, hartverwarmend, leerzaam, inspirerend."
“Groot respect voor het onderwerp!! Zó actueel!'

- Ouders

"Zoals jullie lesgeven, dat is een voorbeeld voor alle leerkrachten in het onderwijs. Alle kinderen worden gezien en krijgen gerichte persoonlijke aandacht. Zelfs de moeilijkste klassen krijgen jullie aan het dansen. Ouders vragen ons regelmatig wanneer komt Dans in School weer."

- Roelie van Bruggen
Driestromenland, Lelystad


delen is leuk!Project in de spotlight

Dansen voor de camera


In het project Dansen voor de Camera maken leerlingen zelf een dansfilm. Ze maken zelf de bewegingsfrases en dat filmen ze ook zelf, onder leiding van een dans- en cameradocent. lees verder

Dit dansproject voor uw school? Neem direct contact met ons op!

Overleg met Mirjam Visser over de mogelijkheden, mobiel 06 14733902 / e-mail

of met Ireen Kurvers, mobiel 06 41555182 / e-mail