Samen op reis

Samen op reis

Het thema van de Kinderboekenweek 2019 past dit jaar naadloos bij Dans in School. Van oudsher zijn wij specialisten in werelddans. En het thema reizen is daar onlosmakelijk mee verbonden. Iedere cultuur heeft zijn eigen stoere spannende en ritmische dansen, ieder met een eigen oorsprong.

Samen op reis is een landenproject met originele werelddansen uit alle windstreken uitgevoerd op de bijpassende wereldmuziek. Wij hebben ruim 20 landen waar u een keuze uit kunt maken. In één dag werken we naar een eindpresentatie voor de familie en vrienden van de leerlingen. Onderdeel van het project is een beeldende opdracht die onderdeel vormt van de eindpresentatie.


Samen op reis met WSKO De Zeester

Werelddans

Werelddans is een verzamelnaam voor dans uit alle windstreken, onlosmakelijk verbonden met de wereldmuziek. Werelddansen zijn dansen van een volk of komen voort uit een cultuur. Ze bestaan over de hele wereld en meestal worden ze gedanst om de onderlinge sociale verbondenheid te vieren. Daar kunnen tal van aanleidingen voor zijn: een nieuw leven, de liefde, een overwinning, of simpelweg het welslagen van de jongste oogst. Dikwijls komen ze voort uit tradities of rituelen, maar net zo vaak uit puur plezier.

NB: Bij onze werelddansprojecten gebruiken we soms traditionele dansen, uitgevoerd op authentieke muziek. En soms gebruiken we elementen van de dansen die we uitvoeren op hedendaagse muziek geïnspireerd op het origineel.

Dit project bestellen?

Overleg met onze projectcoördinator Mirjam Visser om de mogelijkheden door te spreken: mobiel 06 14733902 of e-mail


vorig dansprojectvolgend dansproject

project informatie

  • U ontvangt van ons een informatiemap via e-mail.
  • De projectleider neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen rond 09.00 uur voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal of zeer ruime aula.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Onze projecten komen soms in aanmerking voor een subsidie. Informeer bij het plaatselijke centrum voor de kunsten of de cultuurambtenaar van de gemeente.
  • Zie de prijslijst
“Hoewel de dag anders is dan anders en er muziek klinkt uit alle lokalen, heerst er orde. De sfeer in de klassen is op zo’n dansdag fantastisch. Kinderen die in eerste instantie niet willen of durven staan al snel vol enthousiasme te bewegen, hun angst compleet vergeten!”

– OBS Kudelstaart