Een warm en gezellig winterfeest
In bijna alle oude culturen met koude winters en lange nachten werd midwinter gevierd. De Romeinen, de Vikingen, de Germanen, de Mongolen en de Inuit vierden ieder op hun eigen manier de langste nacht van het jaar en daarmee heetten ze allemaal welkom aan een nieuw begin, nieuw leven, nieuwe energie, nieuwe inzichten en vooral welkom aan het licht. Voor Christenen is het Kerstfeest het hoogtepunt van het jaar maar voor veel andere religies heeft de Kerst een minder prominente kleur en zijn juist andere religieuze feesten het hoogtepunt. Vandaar dat wij met dit project kiezen voor de meer overkoepelende symboliek van het licht.
Licht vormt de aanleiding voor een warm en gezellig midwinterfeest: met verhalen, met muziek, met een wensboom en met heel veel dans op aansprekende muziek, want dan krijgen we het weer een beetje warm.
In één dag werken we samen naar een feestelijke presentatie voor ouders, familie en vrienden van de leerlingen. Vanuit het overkoepelende thema licht hebben we een reeks onderwerpen in samenhang geselecteerd die we als basis gebruiken voor de verschillende dansen die de leerlingen gaan leren en die allemaal te maken hebben met het thema licht: tradities, verhalen, rituelen, vriendschap, het vuur en de kou en natuurlijk een vrededans. Onze choreografen/docenten gaan op basis van deze onderwerpen nieuwe dansen ontwikkelen op basis van hedendaagse dans waarbij ze elementen uit de werelddans gebruiken. Vanzelfsprekend op aansprekende muziek die past bij de koudste maanden van het jaar.
Exclusief vanaf 21 oktober 2017.
Bel of mail Karin Lucassen:
06 220 792 49
karin@dansinschool.nl
En nu maar hopen dat het gaat sneeuwen!
de projectdag
U ontvangt een informatiemap met alle informatie over de projectdag nadat het project geboekt is. De dagcoördinator neemt contact met u op om details door te spreken. We komen om 09.00 uur voorrijden met de geluidsinstallatie en andere spullen. Met iedere groep dansen we zowel ’s ochtends als ’s middags. In de tijd dat de leerlingen niet dansen maken ze o.l.v. de groepsleerkracht decor en kostuums voor de eindpresentatie. Rond 14:15 uur begint de feestelijke eindpresentatie. Bij een continurooster liggen de tijden iets anders, maar dat gaat in overleg met u.
praktische informatie
De danslessen geven we in de klaslokalen. Als die al leeggeruimd zijn voordat wij komen, scheelt dat veel tijd. Voor de eindpresentatie ’s middags hebben we een gymlokaal, een ruime aula of een vergelijkbare ruimte nodig. Het is fijn als de groepsleerkracht bij de danslessen aanwezig is en meedanst.