Dieren dansen

Dieren dansen

Dieren en hun gedrag zijn een geweldige inspiratiebron in veel culturen en daardoor is er een rijk repertoire aan traditionele dierendansen. Dansen die een diep respect verbeelden of juist de angst tonen voor dieren en hoe dat te overwinnen. De dansen die het gedrag van dieren nabootsen, zoals de Vlaamse berendans of de Japanse hanendans zijn ook heel grappig en altijd goed voor veel plezier tijdens de lessen en de eindpresentatie.

Al onze projecten hebben naast de dansworkshops ook een beeldende opdracht die de leerlingen samen met de eigen groepsleerkracht uitvoeren. Voor dit project vragen we u om samen met de leerlingen een driedimensionaal fantasiedier te maken dat we gebruiken in de eindpresentatie. En misschien wordt het wel een ‘goede vriend’ in de klas. In de projectinformatie hebben we een aantal voorbeelden opgenomen.

Werelddans

Werelddans is een verzamelnaam voor dans uit alle windstreken, onlosmakelijk verbonden met de wereldmuziek. Werelddansen komen voort uit een cultuur. Ze bestaan over de hele wereld en meestal worden ze gedanst om de onderlinge sociale verbondenheid te vieren. De aanleiding is verschillend: een nieuw leven, de liefde, een overwinning, of simpelweg de jongste oogst. Dikwijls komen ze voort uit tradities of rituelen, maar net zo vaak uit puur plezier.

NB: Bij onze werelddansprojecten gebruiken we soms traditionele dansen, uitgevoerd op authentieke muziek. En soms gebruiken we elementen van de dansen die we uitvoeren op hedendaagse muziek geïnspireerd op het origineel.

Dit project bestellen?

Overleg met onze projectcoördinator Karin Lucassen om de mogelijkheden door te spreken: T 013 543 16 34 of e-mailvolgend dansprojectvorig dansproject

project informatie

  • U ontvangt van ons een informatiemap via e-mail.
  • De projectleider neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen rond 09.00 uur voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal of zeer ruime aula.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Onze projecten komen soms in aanmerking voor een subsidie. Informeer bij het plaatselijke centrum voor de kunsten of de cultuurambtenaar van de gemeente.
  • Zie de prijslijst