Dansend door de tijd
De werelddans door de eeuwen heen ziet er telkens anders uit maar de aanleiding is vaak dezelfde namelijk samen iets vieren. Aan het hof van de Franse Lodewijken werd heel voornaam gedanst. Terwijl de plattelandsbevolking in meer galopachtige bewegingen fraaie cirkels danste. En in Amerika dansten ze op de muziek van Elvis de rock and roll en nu dansen we ‘streetwise’.
Een lakei uit de Franse hoftijd neemt ons mee door de geschiedenis van de dans wereldwijd. Op welke muziek en hoe werd er gedanst? In klassikale workshops werken de leerlingen aan een dansstuk voor de wervelende eindpresentatie. Iedere groep maakt bovendien een perkamentrol met daarop de kenmerken uit de periode van de betreffende dansstijl.
“Even een bedankje voor de geweldige dag en avond gisteren. Mijn complimenten hoe jullie alle kinderen tot dans weten te krijgen. Kinderen waarvan ik dacht: wat gaat dat worden met dansen, stonden gisteren een hoofdrol te spelen. Geweldig.”Gea Hoekstra, Corlaer Daltonschool in Nijkerk
Werelddans
Werelddans is een verzamelnaam voor dans uit alle windstreken, onlosmakelijk verbonden met de wereldmuziek. Werelddansen komen voort uit een cultuur. Ze bestaan over de hele wereld en meestal worden ze gedanst om de onderlinge sociale verbondenheid te vieren. De aanleiding is verschillend: een nieuw leven, de liefde, een overwinning, of simpelweg de jongste oogst. Dikwijls komen ze voort uit tradities of rituelen, maar net zo vaak uit puur plezier.
NB: Bij onze werelddansprojecten gebruiken we soms traditionele dansen, uitgevoerd op authentieke muziek. En soms gebruiken we elementen van de dansen die we uitvoeren op hedendaagse muziek geïnspireerd op het origineel.

Dit project bestellen?
Overleg met Mirjam Visser om de mogelijkheden door te spreken: mobiel 06 14733902 / e-mail
of met Ireen Kurvers, mobiel 06 41555182 / e-mail
volgend dansprojectvorig dansproject
project informatie
- U ontvangt van ons een informatiemap via e-mail.
- De projectleider neemt contact met u op om de details door te spreken.
- We komen rond 09.00 uur voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
- De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
- We geven de dansworkshops in de leslokalen.
- De presentatie/voorstelling is in een gymzaal of zeer ruime aula.
- De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Onze projecten komen soms in aanmerking voor een subsidie. Informeer bij het plaatselijke centrum voor de kunsten of de cultuurambtenaar van de gemeente.
- Zie de prijslijst