Dansen voor de vrijheid

Vrijheid

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. De groep mensen die WO II oorlog nog bewust heeft meegemaakt wordt snel kleiner. Hun advies aan ons is: Geef de vrijheid door. En dat doen we met ons nieuwe project.

DIS werkt met een divers team van dansdocenten waar we heel trots op zijn. Ze zijn allemaal hoog opgeleid en verschillen in leeftijd. Ze hebben veel gereisd en daarvan genoten èn geleerd. Sommige zijn naast docent ook ouder en zijn door die ervaring anders over vrijheid gaan denken. Wij hebben ze allemaal gevraagd wat vrijheid voor hen betekent in hun (dagelijkse) leven. En vanuit die gedachte heeft ieder van hen een choreografie gemaakt op haar favoriete muziek. Zo is er een rijk, divers èn muzikaal project ontstaan waarin we samen de vrijheid vieren.

Een project voor alle groepen: van één tot en met acht.

De projectdag eindigt in een feestelijke presentatie van alle dansen waar de leerlingen gedurende de dag aan gewerkt hebben.

NB. Vrijheid kan als een feestelijk project worden ingezet maar ook als afronding van uw eigen lessenserie rondom bijvoorbeeld 75 jaar vrijheid.