Dansen in Arena

De zomer van 2020 zou een ouderwetse sportzomer worden met de Spelen in Tokyo en een EK. Maar helaas liep dat allemaal anders. Gelukkig hebben wij een alternatief! Dansen in Arena is speciaal ontwikkeld voor de Olympische jaren. Sport en dans zijn nauw met elkaar verwant maar toch ook behoorlijk verschillend. Uitblinken in een bepaalde sport of als danser vereist talent en training om de techniek te leren controleren.

Sport en dans hebben opvallende begrippen gemeen die soms letterlijk en soms overdrachtelijk voor beide disciplines gelden: hindernissen nemen en leren vallen en opstaan. Winnen en verliezen lijkt vanzelfsprekend maar ook dat moet je leren, evenals teamspirit en samenwerken. Want dat is voor zowel teamsporters als dansers belangrijk.

Gaande de dag bereiden de leerlingen zich voor op de presentatie die het karakter draagt van een openingsceremonie. De ‘jonge atleten’ leiden we ceremonieel de arena in. De dansen waar de leerlingen overdag aan werken zijn een dansante verbeelding van o.a. de hierboven genoemde begrippen.
Atleten moeten hun lichaam ook rust gunnen vandaar een beeldende opdracht tussendoor die onderdeel gaat vormen van de ceremoniële eindpresentatie voor alle supporters.

• De presentatie/voorstelling is ‘s middags of ‘s avonds. Een continurooster is geen probleem.

Neem direct contact op

Karin Lucassen projectcoördinator, mobiel 06 220 792 49 of e-mail