Samenwerking

Internationaal Danstheater

Dans in School, de educatieve dienst van het Internationaal Danstheater

Rondom de jeugdvoorstellingen van het Internationaal Danstheater heeft Dans in School over de jaren een hele reeks educatieve projecten gemaakt voor scholen. Ook maakten we het lesmateriaal voor scholen. Voor de laatste twee jeugdproducties – Si-lin en Kymani – is gekozen voor boekjes met een spannend verhaal, rijk geïllustreerd door Dana Dool.

Roots van Kymani

Kymani, het verhaal van een drummer is een dansvoorstelling over een kleine Afrikaanse jongen. Rondom deze voorstelling van Jan Linkens heeft Ireen Kurvers van Dans in School het project Roots uitgevoerd in Theater aan de Slinger in Houten. Het project Roots maakte onderdeel uit van de voorstelling. Het geheel werd live begeleid door de Senegalese trommelaars Moussé Pathé Mbaye en Pape Seck. Het project Roots werd mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie

Si-Lin

Op haar reis komt Si-Lin met nieuwe culturen in aanraking en probeert overal van anderen te leren. Via de Taklamakan-woestijn, Kazachtstan, Oezbekistan, Perzië, Irak en Syrië heeft ze er acht jaar over gedaan om van China naar Syrië te komen en vandaar uit ging de zijde door heel Europa. De weg die ze aflegde werd de belangrijkste route in de geschiedenis: de Zijderoute.


Op zoek naar een samenwerking?

Neem contact op met Karin Lucassen projectcoördinator, mobiel 06 220 792 49 of e-mail