Samen op reis

KINDERBOEKENWEEK 2018 gaat over Vriendschap

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 past dit jaar naadloos bij Dans in School. Van oudsher zijn wij specialisten in werelddans. En het thema vriendschap is daar onlosmakelijk mee verbonden. Over de hele wereld worden nog elke dag stoere, spannende en ritmische dansen uitgevoerd door jonge mensen. De werelddans is constant in beweging en regelmatig ontstaan er nieuwe dansen. Vaak als onderdeel van rituelen of als opmaat naar een feest of een nieuwe mijlpaal in het leven, maar het gaat altijd over verbinding, over vriendschap, over samen dansen.

Alle dansen hebben een achtergrond en een reden om ook nu nog gedanst te worden. Onze dansen zijn geïnspireerd op internationale klassiekers. Ze zijn stoer en dynamisch in een mix van oorspronkelijk vermengd met westerse invloeden waardoor kinderen van vandaag ook de achtergrond van de dans kunnen begrijpen.  Iedere groep leert een eigen dans.


Samen op reis is een landenproject met originele werelddansen uitgevoerd op fraaie wereldmuziek. Wij hebben ruim 20 landen waar u een keuze uit kunt maken.
Onderdeel van het project is een beeldende opdracht die onderdeel vormt van de eindpresentatie voor familie en vrienden van de leerlingen.

Dit project bestellen?

Overleg met onze projectcoördinator Karin Lucassen om de mogelijkheden door te spreken: T 013 543 16 34 of e-mailvorig dansprojectvolgend dansproject

project informatie

  • U ontvangt van ons een informatiemap via e-mail.
  • De projectleider neemt contact met u op om de details door te spreken.
  • We komen rond 09.00 uur voorrijden met alle spullen: techniek en rekwisieten.
  • De presentatie/voorstelling is ’s middags of ’s avonds. Een continurooster is geen probleem.
  • We geven de dansworkshops in de leslokalen.
  • De presentatie/voorstelling is in een gymzaal of zeer ruime aula.
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemende groepen. Onze projecten komen soms in aanmerking voor een subsidie. Informeer bij het plaatselijke centrum voor de kunsten of de cultuurambtenaar van de gemeente.
  • Zie de prijslijst