Licht

Een warm en gezellig winterfeest.

In bijna alle oude culturen met koude winters en lange nachten werd midwinter gevierd. De Romeinen, de Vikingen, de Germanen, de Mongolen en de Inuit vierden ieder op hun eigen manier de langste nacht van het jaar en daarmee heetten ze allemaal welkom aan een nieuw begin, nieuw leven, nieuwe energie, nieuwe inzichten en vooral welkom aan het licht. Voor Christenen is het Kerstfeest het hoogtepunt van het jaar maar voor veel andere religies heeft de Kerst een minder prominente kleur en zijn juist andere religieuze feesten het hoogtepunt. Vandaar dat wij met dit project kiezen voor de meer overkoepelende symboliek van het licht.

Licht vormt de aanleiding voor een warm en gezellig midwinterfeest: met verhalen, met muziek, met een wensboom en met heel veel dans op aansprekende muziek, want dan krijgen we het weer een beetje warm.

In één dag werken we samen naar een feestelijke presentatie voor ouders, familie en vrienden van de leerlingen. Vanuit het overkoepelende thema licht hebben we een reeks onderwerpen in samenhang geselecteerd die we als basis gebruiken voor de verschillende dansen die de leerlingen gaan leren en die allemaal te maken hebben met het thema licht: tradities, verhalen, rituelen, vriendschap, het vuur en de kou en natuurlijk een vrededans. Onze choreografen/docenten hebben op basis van deze onderwerpen nieuwe dansen ontwikkeld op basis van hedendaagse dans waarbij ze elementen uit de werelddans gebruiken. Vanzelfsprekend op aansprekende muziek die past bij de koudste maanden van het jaar.

En nu maar hopen dat het gaat sneeuwen!

Licht bestellen?

Overleg met onze projectcoördinator Karin Lucassen om de mogelijkheden door te spreken, via mobiel 06 220 792 49 of e-mail

We zijn nog steeds aan het nagenieten van de voorstelling.
We hebben alleen maar positieve reacties gehoord.
Wat is het toch fijn om met jullie samen te werken.
Dominicusschool Rotterdam