Dansend door de tijd

De werelddans door de eeuwen heen ziet er telkens anders uit maar de aanleiding is vaak dezelfde namelijk samen iets vieren. Aan het hof van de Franse Lodewijken werd heel voornaam gedanst. Terwijl de plattelandsbevolking in meer galopachtige bewegingen fraaie cirkels danste. En in Amerika dansten ze op de muziek van Elvis de rock and roll en nu dansen we ‘streetwise’.

Een lakei uit de Franse hoftijd neemt ons mee door de geschiedenis van de dans wereldwijd. Op welke muziek en hoe werd er gedanst? In klassikale workshops werken de leerlingen aan een dansstuk voor de wervelende eindpresentatie. Iedere groep maakt bovendien een perkamentrol met daarop de kenmerken uit de periode van de betreffende dansstijl.

“Even een bedankje voor de geweldige dag en avond gisteren. Mijn complimenten hoe jullie alle kinderen tot dans weten te krijgen. Kinderen waarvan ik dacht: wat gaat dat worden met dansen, stonden gisteren een hoofdrol te spelen. Geweldig.”Gea Hoekstra, Corlaer Daltonschool in Nijkerk

Overleg met onze projectcoördinator Karin Lucassen om de mogelijkheden
door te spreken: mobiel 06 220 792 49 of e-mail