Dansen voor de camera

In het project Dansen voor de Camera maken leerlingen zelf een dansfilm. Ze maken zelf de bewegingsfrases en dat filmen ze ook zelf, onder leiding van een dans- en cameradocent.

De bewegingsfrases zijn geïnspireerd op de dagelijkse vak-gerelateerde handelingen van de leerlingen: kokshandelingen, timmerhandelingen of bv kappershandelingen. Dansen voor de Camera is in 2008 genomineerd voor de filmeducatieprijs.

Voor leerlingen op het VMBO T of Havo of VWO gaat het om school-gerelateerde handelingen: rennen, jas ophangen, fiets vastzetten, boeken uit de tas halen, enz.

Leerlingen maken de bewegingen dansant, maken daar frases van, kiezen muziek en een locatie in de school. Ze kijken kritisch mee naar de opnamen en geven elkaar aanwijzingen op het gebied van kadrering, de inhoud en uitvoering van de scène.

Tussendoor leggen we begrippen uit en gaan we het gesprek aan met leerlingen over beweging, dans en film. Het uiteindelijke resultaat is een korte film van een paar minuten. De film gaat 2 weken later in première op school.

Overleg met onze projectcoördinator Karin Lucassen om de mogelijkheden door te spreken, via mobiel 06 220 792 49 of e-mail

vorig dansprojectvolgend dansproject

Dansen voor de camera is een bijzonder project. In overleg met onze projectcoördinator Karin Lucassen kunt u de mogelijkheden bespreken.
Neem contact op via mobiel 06 220 792 49 of e-mail

Dansen voor de camera met het Oostvaarders College, Almere