Dansen in Arena

Nog twee jaar maar dan is het weer zover! Vrijdag 24 juli 2020 gaan de Olympische zomerspelen van start in Tokyo. Dansen in Arena is speciaal ontwikkeld voor de Olympische periode maar kan natuurlijk ook prima op een ander moment. Sport en dans zijn nauw met elkaar verwant maar toch ook behoorlijk verschillend. Uitblinken in een bepaalde sport of als danser vereist talent en  training om de techniek te leren controleren. Sport en dans hebben opvallende woorden gemeen die soms letterlijk en soms overdrachtelijk voor beide disciplines gelden: hindernissen nemen, en leren vallen en opstaan. Winnen en verliezen lijkt vanzelfsprekend maar ook dat moet je leren als ook teamspirit en samenwerken is voor teamsporters en dansers belangrijk.

beeldende opdracht Dansen in Arena

Gaande de dag bereiden we de leerlingen zich voor op de presentatie die het karakter draagt van een openingsceremonie. De ‘jonge atleten’ leiden we ceremonieel de arena in. De dansen waar de leerlingen overdag aan werken zijn een dansante verbeelding van o.a. de hierboven genoemde begrippen.
Atleten moeten hun lichaam ook rust gunnen vandaar een beeldende opdracht tussendoor onderdeel vormt van de ceremoniële eindpresentatie voor alle supporters.

Neem direct contact op

Karin Lucassen projectcoördinator, mobiel 06 220 792 49 of e-mail