werelddans

Werelddans is een verzamelnaam voor dans uit alle windstreken, onlosmakelijk verbonden met de wereldmuziek. Werelddansen zijn dansen van een volk of komen voort uit een cultuur. Ze bestaan over de hele wereld en meestal worden ze gedanst om de onderlinge sociale verbondenheid te vieren. Daar kunnen tal van aanleidingen voor zijn: een nieuw leven, de liefde, een overwinning, of simpelweg het welslagen van de jongste oogst. Dikwijls komen ze voort uit tradities of rituelen, maar net zo vaak uit puur plezier.

NB: Bij onze werelddansprojecten gebruiken we soms traditionele dansen, uitgevoerd op authentieke muziek. En soms gebruiken we elementen van de dansen die we uitvoeren op hedendaagse muziek geïnspireerd op het origineel.

“Hoewel de dag anders is dan anders en er muziek klinkt uit alle lokalen, heerst er orde. De sfeer in de klassen is op zo’n dansdag fantastisch. Kinderen die in eerste instantie niet willen of durven staan al snel vol enthousiasme te bewegen, hun angst compleet vergeten!”

– OBS Kudelstaart

Een werelddansproject voor uw school?
Neem direct contact met ons op!

Overleg met Karin Lucassen projectcoördinator over de mogelijkheden, mobiel 06 220 792 49 of e-mail