dansprojecten voor het basisonderwijs

Bijna al onze projecten zijn een ééndaagse happening voor de hele school. Soms zijn het maar 4 groepen en soms wel 16. Ons uitgangspunt is dat de leerlingen met plezier bewegen en dansen op muziek. De ervaring leert dat de meeste kinderen enthousiast meedoen. Gedurende de dag ligt het accent op het proces met de leerlingen. Ruim na de lunch eindigen alle projecten in een presentatie voor familie en vrienden van de leerlingen. We doen dit omdat kinderen het spannend vinden en graag willen tonen wat ze geleerd hebben. Maar vooral ook omdat er thuis samen over doorgepraat en door gedanst wordt.

Waarom dans voor kinderen?

Omdat leerlingen van samen dansen actief en alert worden. Door een reeks creatieve opdrachten leren jonge mensen muziek en beweging te gebruiken om er gevoel en ervaringen mee uit te drukken. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun lijf: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan. Samen, non verbaal, één dansende groep worden is een bijzondere ervaring, goed voor de sociale harmonie in de klas en op school. En in het proces ervaren ze hoe dans ontstaat, waar dans vandaan komt en welke betekenis dans en muziek in verschillende culturen hebben.

Op zoek naar een dansproject voor het basisonderwijs?
Neem direct contact met ons op!

Karin Lucassen projectcoördinator, mobiel 06 220 792 49 of e-mail

“Mijn complimenten hoe jullie alle kinderen tot dans weten te krijgen. Kinderen waarvan ik dacht: wat gaat dat worden met dansen, stonden gisteren een hoofdrol te spelen. Geweldig. Jullie organisatie is grandioos. Aan alles is gedacht. Van aanleren, dansen, tot het aan elkaar praten van de avond en de logistiek met al die kinderen, het liep als een trein. Wat ik erg leuk vond was dat ‘Nijkerk 600’ als rode draad door de voorstelling liep. “

– Corlaer Daltonschool in Nijkerk

delen is leuk!

project in de spotlight

'Samen op reis' voor uw school? Neem direct contact met ons op!

Karin Lucassen projectcoördinator, mobiel 06 220 792 49 of e-mail